Raccoon Adventure Vans

Bij Raccoon Campers bouwen we off-grid, zelfvoorzienende, comfortabele en kwalitatief excellente buscampers. De bus is geheel zelfvoorzienend en kan dus meerdere dagen zonder andere (externe) faciliteiten. 

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van Renault Masters en Mercedes Sprinters in de klasse tot maximaal 3500 kg. Onze buscampers zijn altijd voorzien van bed (flexibel of vast), douche, toilet en keuken met stromend water en mogelijkheid om te koken. Per bus kijken we wat de mogelijkheden zijn. Is dwars slapen bijvoorbeeld een optie, dan houdt je meer ruimte over in het woongedeelte. Zijn er andere opties om slim met de ruimte om te gaan? Ook zijn al onze buscampers voorzien van zonnepanelen.

We streven ernaar om onze buscampers gasloos uit te voeren (indien mogelijk). Hier hebben wij bewust voor gekozen. Onze huidige campers zijn voorzien van een Diesel-verwarming. We streven er in de toekomst naar om onze buscampers volledig elektrisch te maken. Ventilatie is ook een belangrijk onderdeel.  Elke buscamper voorzien is van dakventilator (Maxxfan) voor een goede luchtdoorstroming.

Gewicht is altijd iets om in de gaten te houden bij buscampers. We trachten dan ook om onze  buscampers zo licht mogelijk op te leveren. Dit doen we door lichtgewicht materialen te gebruiken zoals bijvoorbeeld aluminium in plaats van hout. 

We werken met nieuwe maar ook gebruikte bussen. Bij de aankoop van een bus letten wij op verschillende aspecten. Bij gebruikte bussen is natuurlijk het jaartal en het aantal gereden kilometers is belangrijk, maar ook welke euronorm de bus heeft. Wij gaan alleen voor bussen met Euro5 of nieuwer.

Wij kunnen je bijstaan in het gehele proces. Dus van de aankoop van een bus, tot aan de RDW-keuring en alles daar tussenin.